Beginners

Wil je als beginner leren omgaan met paarden? Dan ben je van harte welkom bij Equenthos.

1. Contact maken met een paard

Je bent geïntrigeerd om contact te maken met een paard. (Ook al kreeg je misschien nooit de kans om deze grote en bijzondere wezens van dichtbij te ontmoeten.)

Misschien stel je jezelf deze vragen:

Is het veilig om dicht bij een paard te staan? Waarom gedragen paarden zich zo? Wat vinden ze fijn? Wat kan ik voor hen betekenen?
Wat kunnen zij me bieden? Kan je met paarden communiceren? Kunnen ze mij begrijpen? Kunnen we samenwerken? Hoe voelt het om in vrijheid samen te bewegen, te leiden, te dansen, te rijden?

Stap voor stap laat ik je ervaren wat het betekent om via subtiele lichaamstaal contact te maken met het paard. Om de dialoog aan te gaan en zo een betekenisvolle leider en metgezel te worden. De persoonlijke groei die je hierbij doormaakt, krijg je er als cadeau bij!

Deze training is een aanrader voor mensen die:

  • Nooit de kans kregen om het paard écht te leren kennen,
  • Al lang eens ‘iets’ willen doen met een paard,
  • Snakken naar verbinding, rust in de natuur, onthaasting, innerlijke stilte,
  • Het contact met zichzelf kwijt raakten en via het paard terug verbinding willen maken met zichzelf en de ander,
  • Zich verder willen ontwikkelen in hun persoonlijke groei,
  • Hoogsensitief zijn en een diepgaand contact willen ervaren, in alle rust, zonder overbodige prikkels en oppervlakkigheid. Hier kan je ervaren hoe je als HSP je fijngevoeligheid kan gebruiken als een unieke tool én haar verder kan ontwikkelen tot een bijzondere kracht.

2. Leren paardrijden

Je wilt misschien ook leren paardrijden en vindt het belangrijk om dit op de meest veilige, natuurlijke en respectvolle manier aan te pakken, via de taal van het paard.

Aan paardrijlessen bij Equenthos begin je met je voeten stevig op de grond, naast het paard. Want al onze aandacht gaat eerst naar jouw ontmoeting met het paard.

Ontdek meer over leren paardrijden bij Equenthos.