Privéles bij jou thuis of bij Equenthos

Wil je leren rijden met je eigen paard? Dan geef ik je graag les op jouw locatie.

Je kan ook kiezen voor rijles in Brasschaat met een paard van Equenthos.

We werken altijd individueel. Jouw traject is persoonlijk en letterlijk privé. Toeschouwers zijn daarom niet toegelaten tijdens de lessen.

We gaan voor een optimale focus en zuiverheid in het contact.

leren paardrijden
leren paardrijden

Zin om meer te lezen?

Leer het wezen ‘paard’ en jezelf goed kennen

Paardrijden is een ultieme belevenis als je investeert in een respectvolle vertrouwensband met het paard.

Wil je op een veilige, respectvolle en natuurlijke manier paardrijden? Dan is het belangrijk om het wezen ‘paard’ eerst goed te leren kennen. Het is essentieel dat je zijn natuurlijke lichaamstaal grondig leert begrijpen en dat je ze zelf ook subtiel leert ‘spreken’.

Tijdens de training focussen we daarom eerst op het allerbelangrijkste: jouw ontmoeting met het paard. We gaan aan de slag naast het paard, via vrijheids- en leidwerk.
Jouw beide voeten blijven dan nog stevig op de grond.

Van zodra jouw paard fysiek én mentaal in balans is, en jij een mooie combinatie van vertrouwen en respect te pakken hebt dan komt de volgende stap: het rijden.

Dankzij deze voorbereiding is paardrijden geen spannende opdracht meer. Jij en het paard hebben zodanig naar een subtiel contact toegewerkt dat je al rijdend elke minieme beweging, reactie of signaal zal waarnemen en met de juiste timing kan anticiperen.

Al rijdend wordt de dialoog verder gezet, waarbij je niet meer het gevoel zal hebben dat het paard niet ‘luistert’. Integendeel! Paardrijden kan zo op een heel veilige manier worden beoefend. Je geniet met volle teugen van de teamspirit!

Je leert ook jezelf nog beter kennen. Want de communicatie met het paard geeft veel informatie over wie jij bent en over wat jij uitstraalt naar je omgeving.

Als je hierin meer inzicht krijgt, kan je jezelf verder ontwikkelen. Dan kan je bewuster, expressiever en vrijer in het leven staan. Je raakt meer in balans, hebt meer innerlijke rust en een betere focus.

Voor wie? Volwassenen en jongeren vanaf 9 jaar zijn welkom bij Equenthos.

Tijdens de paardrijlessen leer je om op een bewuste, fijngevoelige en respectvolle manier om te gaan met paarden, en met jezelf.

Op de kalender vind je de mogelijke startdata voor een lessenreeks.

leren paardrijden

“ In de wilde rivier zie je niets. Maar als het water gaat liggen en stil is, zie je de vissen en de planten. (zen-gezegde) ”